Waarom Bourgondische quality time zo lekker is

Wanneer ben je een Bourgondiër? Als je op een website als Wikipedia kijkt, kun je jezelf zo noemen als je geniet van het leven. De oorsprong van deze term is te vinden in het noordoosten van Frankrijk. De hertogen van Bourgondië (onder andere Filips de Goede en Karel de Stoute) bouwden hier rond 1400 een machtig rijk op dat ook een groot deel van ons land bevatte. Hun hof stond bekend om hun luxe en rijkdom, de Bourgondische levensstijl.

Bourgondiërs zijn mensen die bekend staan om het feit dat ze ruim de tijd nemen om te genieten van een hapje en drankje. Martin en ik kunnen zeker tot deze groep gerekend worden. Niets is lekkerder dan even een stap uit het drukke leven te zetten en een moment voor jezelf of elkaar te nemen.

Bourgondische quality time dus!

Bestaat deze term?

Misschien niet, ik heb nog nooit iemand horen spreken over Bourgondisch quality time.

Bij dezen wil ik de term dan nu introduceren, met dank aan de hertogen uit het verleden.

Een Bourgondische levensstijl is de tegenhanger van de haastige fast-food cultuur waarin we nu leven. Wat mij betreft gaat er niets boven het genieten van een lekkere maaltijd in combinatie van een goed glas wijn. Natuurlijk, je moet gevoelig zijn voor sfeer, een liefhebber zijn van lekker eten, kunnen genieten van een lekker glaasje en je moet hier ook de tijd voor kunnen nemen, maar als je dit kan zou ik het zeker niet laten.

Soms kan het helemaal geen kwaad om hiervoor tijd te maken, ook al heb je het nog zo druk. Je zult merken dat dit je juist nieuwe energie geeft. Dit maakt Bourgondisch genieten zo lekker.

Het is ook niet zo dat je hiervoor een uitgebreide maaltijd van een grote hoeveelheid gangen moet bereiden. Een Bourgondische maaltijd kan simpel en eenvoudig zijn, als je er maar van geniet. Genieten is het sleutelwoord van een Bourgondische levensstijl. Een heerlijk ambachtelijk gevuld brood in combinatie van een goed glas wijn kan voldoende zijn.

Wil je je laten inspireren?

Prikkel je zintuigen met een Luscious Loaf en geniet van Bourgondisch quality time.

bourgonsich-quality-time-scaled
Scroll naar boven