Te druk om het geluk om je heen te zien? Stom he?!

Laat ik eerlijk zijn, dit is een blog uit eigen ervaring maar als ik om mij heen kijk, zie ik veel soortgelijke situaties. Misschien herken jij het ook wel als je deze blog leest.

We zijn met z’n allen erg druk met ….onszelf een enorme druk op te leggen.

Waarom? 

Omdat we op zoek zijn naar geluk wat we denken te kunnen creëren voor onszelf.

Dat gras wat groener is op Facebo…… ik bedoel de buurman.

Hierbij maken we de fout om over het geluk dat vlak om ons heen is (en wat we helemaal niet meer hoeven te creëren) over het hoofd te zien….. Stom he?!

Te druk met het zoeken naar geluk

Ok, nu jij even eerlijk……

Ik weet natuurlijk niet hoe laat je deze blog leest, maar…..

Hoe vaak heb je al op je telefoon gekeken vandaag?

Hoe vaak heb jij deze dag al op social media gekeken?

Begrijp me niet verkeerd.

Ik ga hier niet pleiten om je telefoon over de schutting te gooien en social media per direct stop te zetten. Dan stop je vast direct met lezen en ik moet toegeven: ik gebruik mijn smartphone en tablet zelf ook en meer dan goed is……

Ik wil alleen dat je je beseft hoe vaak je al gekeken hebt terwijl je kind in je buurt was, terwijl je ook quality time kon hebben met je lief of terwijl je de hond aan het uitlaten was je trouwe viervoeter vertwijfeld naar boven keek of het uitlaten van je kameraad echt alleen maar een must-do voor je is geworden.

Ik ben eens gaan nadenken waarom ik eigenlijk zoveel met mijn telefoon of tablet bezig was.

Natuurlijk als eigen ondernemer ben je 24/7 bezig met je zaak.

Je wilt je klanten snel van dienst zijn en uiteraard kijk ik ook wie nog meer interesse zou kunnen hebben in die heerlijke gevulde broden die Martin uit de oven tovert.

Maar ik moet ook eerlijk zijn: ik kijk ook op social omdat ik bang ben dat ik iets mis, omdat ik nieuwsgierig ben wat anderen hebben en doe ik mee met de digitale versie van de sociale controle die we op elkaar uitoefenen. Dat doet toch iedereen!?

De grote waarde van het kleine geluk om je heen

Doordat ik, net als veel andere mensen, te druk ben met het zoeken naar geluk (en dit het liefst gister voor elkaar had willen hebben) mis ik van alles wat om mij heen gebeurt. Het hier en nu dus. En dan besef je heel makkelijk de grote waarde van het kleine geluk om je heen.

Een paar voorbeelden?

Dat je kind plezier heeft op het hockeyveld.

Dat je lekker lol hebt met je lief.

Het gezellig samenzijn met familie.

Het plezier dat je hond heeft als je aandacht voor hem hebt.

Dit klinkt wat zweverig maar als je jezelf beseft dat niet alles moet wat mensen nastreven en wat op social media te zien is, als je kan voorkomen dat je voortdurend geleefd wordt en als je gewoon even je eigen ding kunt doen waar jij zin in hebt (en de mening van een ander gewoon volledig naast je neerlegt), ziet de wereld er volledig anders uit en dat is echt een aanrader!.

Je kunt dit doen door even uit de “doe” stand te stappen en jezelf in de “zijn” stand te programmeren (van het “relaxt zijn”). Het is de moeite waard, zelfs als je een drukke ambitieuze ondernemer bent. Er is namelijk meer in het leven (om je heen) als je business.

Ervaar het gewoon maar. Het enige wat je hiervoor moet doen is even wat tijd vrijmaken.

Heb je even?

Geniet ervan!

Groetjes Irene

hurry-2119711_1920
Scroll naar boven