Laat je inspireren, kies eens voor wat anders bij de gourmet

Als koning Winter zijn aanwezigheid op een duidelijke manier laat merken, is het tijd om het binnen gezellig te maken. Veel mensen vinden het heerlijk om regelmatig te gourmetten. Je kunt hierin veel afwisseling aanbrengen. Laat je inspireren en kies eens voor wat anders bij de gourmet. Laat de kou buiten en geniet van een letterlijk heerlijk avondje!

Veel mensen vinden het gedurende de “donkere dagen” van het jaar, heerlijk om lekker samen met elkaar, familie of vrienden te genieten van hun vrije tijd. Eten, drinken en gezellig zijn is dan ook vaak het motto. De gourmetstellen (of fondue pannen) komen dan vaak op tafel. Alle ingrediënten voor een lange gezellige avond zijn dan aanwezig en saai wordt het nooit. Je kunt immers heel creatief zijn in de keuze van wat je op tafel zet.

Afwisseling bij het gourmetten

Je kunt voor eens en altijd af zijn van de vraag ” Gaan we nu alweer gourmetten?” Als je zorgt voor afwisseling bij het gourmetten zullen dit soort opmerkingen tot het verleden tijd behoren. Je kunt immers een kant-en-klare vleesschotel en wat stokbrood op tafel schuiven maar ook andere keuzes maken. Met een klein beetje meer aandacht voor deze maaltijd breng je deze toch wel traditionele manier van gezellig tafelen naar een véél hoger niveau. Dit heeft niet alleen betrekking op het hoofdgerecht maar ook op je bijgerechten. Hierbij een portie “gourmet-inspiratie”. 

Durf jij eens voor wat anders te kiezen bij de gourmet?

Gourmetten is niets anders dan lekker samen interactief met eten bezig zijn. Voordat je van het eten kunt genieten, moeten je gasten hun culinaire creativiteit laten gaan om zelf wat lekkers te bereiden. De “voorzet” hiervoor moet jij geven als jij de organisator bent van deze heerlijke tafel-party. Durf jij eens voor wat anders te kiezen bij de gourmet of fondue? Je kunt hierdoor je gasten wel mogelijkheden bieden om andere smaaksensaties te ontdekken. 

Als we praten over het hoofdgerecht bij de gourmet, denken we altijd het eerste aan vlees. Het leukste is om zelf een schaal met vlees samen te stellen en niet te kiezen voor de kant-en-klaar optie. Het is een kleine moeite om grotere stukken vlees zelf in het gewenste formaat te snijden. Je kunt op dit gebied je gasten al verrassen door de klassieke hamburgertjes of slavinkjes te vervangen door andere heerlijke stukjes vlees. 

Veel mensen kiezen overigens voor biologisch vlees omdat ze van mening zijn dat de smaak hiervan beter is. Je kiest in dat geval helemaal voor kwaliteit ten opzichte van kwantiteit.

Wel eens gedacht om uitsluitend vis op tafel te zetten? Je doet er veel visliefhebbers ongetwijfeld een groot plezier mee. Daarnaast kun je langer genieten want vis is over het algemeen licht verteerbaar. Er zijn diverse vissoorten die geschikt zijn hiervoor. Denk aan zalm, garnalen, zeewolf, tonijn, witvis of kabeljauw. 

Natuurlijk hoort er ook goed brood bij, wat dacht je van ons brood met liefde? Mooi ciabatta brood om te dippen in de chutney of speciale mayonaises

Laat je inspireren in bijgerechten bij het gourmetten

Bijgerechten vormen uiteraard ook een belangrijk onderdeel bij het gourmetten. Ook hierin kun je creatief zijn. Je kunt het aanbod op tafel zelfs een heel eigentijds karakter geven door af te wisselen met welke bijgerechten je op tafel zet! Kijk in onze webshop klik hier verder en laat alles lekker thuisbezorgen

GORGONZOLA TOMAAT FOCUS ON THE FIRST PIECE
Scroll naar boven