De lekkerste hartige hapjes voor oud en nieuw

Wil jij het jaar smakelijk beëindigen? Er zijn zeer veel keuzemogelijkheden in de lekkerste hartige hapjes die je kunt serveren voor oud en nieuw. Je kunt het zo moeilijk maken als je zelf wilt. Wij helpen je een stukje op gang met een aantal leuke ideeën. Je zult merken dat je het zo gek en zo moeilijk kunt maken als je zelf wilt. 

Op een avond als oud en nieuw drink mag een drankje en een hapje natuurlijk niet ontbreken om het jaar (letterlijk) lekker af te sluiten en het nieuwe jaar smakelijk te beginnen. Wat zet je op tafel? Ga je voor de traditionele oliebollen, appelflappen en appelbeignets of heb je andere plannen? Laat je gerust inspireren met deze onderstaande ideeën.

Wat zet je op tafel op oud en nieuw?

Veel mensen vragen zich af wat er op tafel moet komen te staan bij oud en nieuw. Vaak wordt er gekozen voor een combinatie van wat traditioneels, wat hartigs, iets wat een beetje vult en wat te knabbelen. De avond is immers lang en er wordt vaak nét even wat meer gedronken dan anders. Het is dan wel lekker om iets op tafel te hebben staan naast het eten uit de gebakkraam of het eigen vet. 

Maak je géén zorgen, je hoeft er wat ons betreft niet uren voor in de keuken te staan. Je kunt deze lekkere hartige hapjes eenvoudig zelf maken, kopen in de winkel of zelfs bestellen via internet en thuis laten bezorgen. Hieronder wat ideeën hiervoor. 

De lekkerste hartige hapjes voor oud en nieuw

 • Een lekker vers stokbrood met een zelfgemaakte tapenade, kruidenboter of aioli.
 • Een verse zalm- of tonijnsalade. 
 • Bruschetta’s met ansjovis, rucola en balsamico tomaatjes. 
 • Toastjes met gerookte eendenborst en chutney van rode ui.
 • Zalm wrap met kruidenroomkaas.
 • Gevulde eieren.
 • Bladerdeeg hapjes met spinazie.
 • BBQ bites van kip.
 • Spiesjes met garnaaltjes, gehaktballetjes of saté.
 • Een lekkere mix van nootjes om te knabbelen.
 • Een kaasplankje met een mooi stuk stilton en een snel uitlopende brie 
 • Mini pasteitjes met zelfgemaakte ragout.
 • Mix van borrelhapjes uit de frituur.
 • Blini’s met zure room, zalm en dille.
 • Gevuld brood. 

Zoals je leest zijn er genoeg mogelijkheden om een heerlijk buffet te maken waarvan je de hele avond en nacht heerlijk van kunt genieten. Dit zijn zomaar 15 voorbeelden, maar er zijn nog veel meer voorbeelden te bedenken. 

Kijk alleen maar naar de mogelijkheden met de laatst genoemde optie, het hartige brood. Deze mogelijkheden hoef je niet zelf te ontdekken, maar vind je gewoon op onze website. Daar vind je nóg eens 16 smakelijke mogelijkheden om er iets lekkers van te maken. Samen met de culinaire toevoegingen zoals saveurs mayonaises, chutney, olijven, Franse worsten van Cas Reinders en olijfolie heb jij het goed voor elkaar met Oud & Nieuw. Die heerlijke toevoegingen zijn ook gewoon te bestellen in onze webshop en maken je geniet moment compleet. klik hier verder

Zinnenprikkelend brood om het nieuwe jaar in stijl in te luiden

Ons ambachtelijk gevuld brood is een heerlijk hapje voor oud en nieuw. Het is een brood voor de echte levensgenieter. Je kunt het omschrijven als zinnenprikkelend en past daardoor perfect op een avond als oud en nieuw. Je gaat letterlijk lekker het nieuw jaar in!

Je hoeft er niet lang voor in de keuken te staan en er zelfs niet de voor deur uit. 

We komen het gewoon bij je brengen, klik hier door naar onze broden

We zorgen dat jij lekker kan genieten op oudjaar. De bestelling krijg je dan op 28 december binnen, maar zoals je misschien wel weet, kun je ze heel goed invriezen. Staat allemaal achterop onze mooie verpakkingszakken.

Ontdek hier jouw mogelijkheden met gevuld brood en……alvast gelukkig nieuwjaar!

spencer-davis-vJsj-hgOEG0-unsplash
Scroll naar boven