Inspiratie halen uit dat heerlijke vakantiegevoel

Iedereen kent het wel, dat gevoel dat je eigenlijk best wel even aan vakantie toe bent. Even lekker eruit zijn met je lief en genieten van het gevoel dat je even niets moet. Heerlijk! Toch heb ik altijd weer de ervaring dat ik ook veel inspiratie weet te halen uit dat heerlijke vakantiegevoel. Herken je dat? 

Ik moet eerlijk zeggen dat ik dat ook best wel uitkeek naar onze vakantie. We hebben het de laatste tijd best druk gehad met Luscious Loaf, althans (laat ik eerlijk zijn) we hebben het onszelf druk gemaakt….. Eind 2017 zijn we immers de webshop gestart. Dat klinkt vrij eenvoudig, maar daar komt wel meer bij kijken als je denkt. Zeker als je ook graag wilt dat de webshop gevonden wordt. 

Genoeg hierover, dit artikel gaat immers over onze vakantie naar Italië en niet over de bakkerij, al merken we wel keer op keer dat hier een verband tussen is. Ik zal je vertellen hoe dat gaat want dat ligt ook wel een beetje aan onze bestemmingen.

Het vakantiegevoel als inspiratiebron

Zo’n vakantie is bedoeld om even uit het dagelijks leven te stappen, lekker te ontspannen en quality time te hebben met elkaar. Dat lukt ons eigenlijk altijd wel, al moeten we de eerste dagen echt even onthaasten (maar dat heeft vrijwel iedereen). 

Florence zijvanbrood

Daarna genieten we altijd wel met volle teugen van de vakantie, zo ook dit jaar. We zijn in Italië geweest en hebben weer een aantal mooie gebieden in dit land bezocht. Het was een vakantie die we volledig in onze stijl hebben ingevuld: lekker eten, genieten van heerlijke wijnen, lekker wandelen, relaxen met een goed boek en quality time met elkaar. Perfect dus!

Het grappige is dat dit ultieme vakantiegevoel altijd vanzelf een inspiratiebron wordt. Ook dit zullen veel mensen herkennen, de meest goede voornemens ontstaan immers tijdens de vakantie. Dit heb ik ook, maar ik moet wel toegeven dat dit ook wel komt door onze bestemming. 

We bezoeken eigenlijk altijd wel een aantal restaurantjes en wijnmakerijen en dat hebben we dit jaar ook gedaan. Dat heb je als je van je hobby ook je beroep hebt weten te maken. We zijn in Florence en omgeving geweest dus dan weet je het wel. Het gevolg is dat ook dit jaar weer de meest mooie ideeën bij mij zijn ontstaan, wederom tijdens de vakantie! Zonder dat ik echt op zoek ben naar nieuwe ideeën. 

Laten inspireren door de lokale cultuur

Ik vind het heerlijk om mij tijdens de vakantie te laten inspireren door de cultuur van het betreffende land. Door het bezoeken van vooral lokale restaurants en wijnhuizen krijg ik altijd zeer veel ideeën die we kunnen gebruiken voor Luscious Loaf. Dit deel ik uiteraard direct met Martin. Ik kan wel ideeën uitwerken, maar hij is toch echt de vakman (de creatieve bakker) van ons tweeën. Zo zitten we vaak lekker samen te brainstormen hoe we een idee vorm gaan geven (of juist niet), er komen soms hele mindmaps uit. Dat is het voordeel als je samen een bedrijf hebt en plezier hebt in je werk.

Het is heerlijk om op deze manier bezig te zijn met je bedrijf, zonder dat iets echt moet, want dat is het vakantiegevoel. Er zijn ook veel vakantiedagen dat we helemaal niet met de bakkerij bezig zijn en dat is ook wel eens lekker. Wil je weten welke inspiraties we hebben opgedaan uit deze reis? Hou dan zeker onze website in de gaten! www.lusciousloaf.nl

photo-1484557449082-26442251833b
Scroll naar boven