Hotel Cort en Livingdreams, Palma de Mallorca, heerlijk relaxen

Het komt niet veel voor (een paar weekjes per jaar hooguit) maar dan staat ook bij ons de oven even stil. Amersfoort wordt dan ingeruild voor een heerlijke zonnige plek om te relaxen. Je snapt wel dat een plek als Palma de Mallorca hiervoor in aanmerking komt. We hebben daar een paar heerlijk stekkies gevonden, Hotel Cort en Living Dreams. Inderdaad….droom plekken om heerlijk te relaxen.

We moesten er even op wachten. Regio Utrecht was dit jaar als laatste aan de beurt om op vakantie te gaan en dan duurt het wachten echt lang kan ik je vertellen.

Als het dan eindelijk zover is en we hoeven géén hartige broden in – en uit de oven te schuiven, ff niet vroeg op te staan en niet door het hele land heen doorscheuren om broodjes te bezorgen of naar de food-market te gaan, genieten we er volop van.

We kiezen dan een mooie bestemming om de batterij even goed op te laden en onszelf even heerlijk te verwennen. Als je ons kent, weet je dat je de term “heerlijk” best letterlijk kunt nemen. Naast een mooie omgeving en een prettig klimaat, is een goede keuken toch wel één van de belangrijkste criteria waaraan een vakantieadres van Zij van Brood wel aan moet voldoen.

Dat een plek op de Balearen zeker voor ons in aanmerking komt als vakantiebestemming zul je wel begrijpen. We kunnen bijvoorbeeld géén genoeg krijgen van een eiland als Mallorca en vooral Palma  en Soller spreekt ons zeer aan. Wij zijn echte fans! Als je er wel eens geweest bent, weet je waarom. De karakteristieke sfeer en uitstraling van deze plaats is heerlijk!  Zeker het oude deel van Palma.

Ben je er nog niet geweest? Dan is dit zeker een echte aanrader!

Als je er dan toch bent……Hotel Cort en Living Dreams in Santa Maria del cami zijn wat ons betreft twee heerlijke hotspots!

Boutique Hotel Cort, Palma de Mallorca

“Far away and different from your every day” staat er op de website van Boutique Hotel Cort te lezen en dat klopt wat ons betreft absoluut! Wat een heerlijke plek om te relaxen en even letterlijk afstand te doen van het dagelijks leven is dit! De suites zijn echt stijlvol ingericht. Iedere suite heeft weer een andere inrichting dus als je meerdere keren hier komt…. saai is het nooit.

De kans dat je hier vaker komt als je één keer geweest bent is groot. Het hotel ligt in het midden van Palma de Mallorca, dus midden in het rijke culturele- en architecturale erfgoed van dit gebied. Je bent 24/7 onderdeel van het authentieke leven in Palma en die heerlijke sfeer proeven. Over proeven gesproken….. de keuken van dit hotel is perfect! Hier staan echte vakmensen in de keuken die zelfs ons weten te verrassen met een heerlijke mix van ingrediënten. Terwijl wij toch dagelijks bezig zijn met food!

Het hotel ligt aan de Plaça de Cort. Misschien zegt je dat niets, maar het tegenoverliggende 17e eeuwse stadhuis en vooral die mooie oude karakteristieke olijfboom zeker wel! Het hotel ligt hier precies tegenover.

Livingdreams, Santa Maria Del Cami

Als we het toch over de Mediterrane keuken hebben, wil ik zeker even je aandacht vestigen op Livingdreams, in Santa Maria del Cami een plek om zorgeloos te genieten onder de schaduw van de bomen. De tuin van het restaurant is een heerlijke plek, waar we meerdere keren naar toe gaan als we in Mallorca zijn. De Duitse eigenaresse kent ons al een tijdje dus en ze is voorlopig niet van ons af!

Niet alleen de entourage is gewoon goed, maar ook de “verwen-factor” is hoog. Dit is zeker het geval als je kiest voor iets uit de dagkaart. Deze wordt samengesteld op basis van de visvangst van de dag en de creatieve en vooral fantasierijke geest van het fashion keuken team van Livingdreams. Neem van ons aan, dit is een veilige keuze, een aanrader zelfs dus als je in de buurt bent. Als je wilt genieten, ontdekken en vooral blijven hangen……weet waar je moet zijn!

Kathedraal-Palma
Scroll naar boven