Wat is Bourgondisch brood?

Als we op een food-markt staan krijgen we wel eens letterlijk de vraag: ”Bourgondisch brood, wat is dat eigenlijk?” De term bourgondisch brood kent eigenlijk geen definitie. Hoogste tijd voor verandering want onze Luscious Loafs zijn het perfecte voorbeeld van brood waar een Bourgondiër van zal smullen.

Hoe grappig is het, dat als je de vraag “wat is bourgondisch brood?” ingeeft in de grootste zoekmachine die we kennen, dat er géén antwoord op komt. Zelfs Google weet het niet. Er verschijnen wel adressen van winkels die het verkopen, maar dan wordt er gerefereerd naar volkoren of meergranen brood. Uiteraard dekt dit wel de lading, maar slechts voor een deel….. 

Wat is een Bourgondische levensstijl?

Om een idee te krijgen wat bourgondisch brood is, moeten we even een stap “terug” zetten. Dit doen we niet alleen door het antwoord te geven op de vraag wat een Bourgondische levensstijl is maar ook door een blik te werpen in de geschiedenis. De term “bourgondisch” is een term dat diverse associaties oproept maar het verwijst altijd naar een levensstijl waarin genieten centraal staat. 

Veel mensen denken dan meteen aan de combinatie van eten, drinken en gezellig zijn en dat klopt ook wel. Het bourgondische gevoel verwijst vaak naar lekker en uitgebreid eten. Dit gevoel heeft overigens zijn oorsprong in Frankrijk. De Bourgondische levensstijl is een verwijzing naar de 15e eeuw, een periode waarin het Franse koningshuis en de hertogen van Bourgondië druk bezig waren met de uitbreiding van hun macht in de richting van de Lage Landen. Hierbij lieten ze graag hun luxe en rijkdom zien dat in die tijd het beste kon worden uitgedragen met een tafel waarop de meest heerlijke gerechten stonden. 

Ben jij een Bourgondiër?

De invulling van een bourgondische levensstijl is voor iedereen persoonlijk. Smaken verschillen uiteraard. Als je echt een traditionele Bourgondiër bent, moet je gevoelig zijn voor sfeer, kunnen genieten van eten en er ook de tijd voor kunnen nemen. Andere mensen voelen zich juist een Bourgondiër als ze in alle rust met hun voeten in de zee staan met een heerlijk glas bier in hun hand. Bourgondiër zijn is dus een beleving. Echte Bourgondiërs bestaan niet meer. Deze regio in Frankrijk is opgegaan in de regio Bourgogne-Franche-Comté.

Heerlijk bourgondisch brood

Bourgondisch brood bestaat uiteraard wel. Onze definitie?

Bourgondisch brood is ambachtelijk gebakken brood die de zintuigen op een onvergetelijke manier zal prikkelen en zal zorgen voor een unieke smaakbeleving. Het is brood waar echte levensgenieter geen genoeg van zal krijgen. In veel gevallen zijn bourgondische broden uniek in uiterlijk en smaak. 

Wil jij het echte bourgondische brood proeven?

Bezoek ons op één van onze verkooppunten of probeer een keuze te maken uit onze veelzijdige keuzemogelijkheden in Bourgondische broden. Betere voorbeelden van Bourgondische broden zijn er niet. Ben jij een Bourgondiër? Dan weet je waar je moet zijn.

6E8885AE-E103-4D53-A4B6-5D9450A0E86B
Scroll naar boven