Hartig brood, daar zit wat in!

Iedereen kent de slogan “Brood, daar zit wat in!” wel. Wist je dat dit een oneliner (van het Voorlichtingsbureau voor Brood) is uit 1986? Met veel liefde en passie voor het vak bewijzen we nog dagelijks de waarheid van deze slogan en zorgen voor de letterlijke invulling hiervan. We zijn wel zo vrij geweest om er een toevoeging aan te geven: Hartig brood, daar zit wat in! 

Alleen al de ruime keuzemogelijkheden in een productgroep als brood, bewijst dat smaken verschillen. Ga maar eens naar een bakker en tel de hoeveelheid verschillende soorten brood maar eens. We leveren hier graag een bijdrage aan door ook een grote hoeveelheid verschillende soorten broden aan te bieden. We hebben alleen wel bewust gekozen voor hartige broden. Zoete broodjes worden immers al genoeg gebakken! 

Creatief met hartige broden 

Ok, smaken verschillen, maar wat ons betreft zijn hartige broden echt onweerstaanbaar. Het leuke van deze niche is dat je hier volledig je creativiteit in kunt laten gaan. Door verschillende hartige ingrediënten met elkaar te combineren, kun je de meest verrassende smaaksensaties creëren! Dit maakt hartig brood zo lekker.

Wat dat betreft is het opvallend dat er veel minder recepten te vinden zijn voor hartig brood in vergelijking met de zoete varianten terwijl je deze broden eigenlijk op ieder moment kunt serveren: bij de lunch, de borrel of als diner. Daarnaast zijn dit soort broden goed mee te nemen als je onderweg bent. 

Je kunt hiermee je culinaire creativiteit volledig de vrije loop laten en het zo gek maken als je zelf wilt. Even een paar voorbeelden?

  • Een (afbak) stokbrood hartig beleggen; 
  • Platbrood met oosterse kruiden bakken;
  • Panbrood met olijven serveren;
  • Provençaals breekbrood naar smaak bereiden;
  • Een lekker pizza brood op tafel zetten.

Zoals je merkt kun je er hele kunstwerkjes van maken. Met een klein beetje inspiratie kun je een heerlijk brood op tafel zetten waar je géén genoeg van zult krijgen. Vind je het moeilijk of zelfs een beetje eng om creatief hierin te zijn? In dit filmpje verklapt Martin (onze kunstenaar) waar hij zijn inspiratie vandaan haalt

Hartig brood, daar zit wat in!

Heb je géén tijd of zin om zelf de keuken in te gaan en kies je liever voor het gemak?

Dat kan ook. In onze webshop vind je maar liefst 15 verschillende hartige broden, omdat smaken verschillen. Als je de broden ziet of proeft, merk je direct dat we de woorden ”daar zit wat in!” echt letterlijk nemen. We vullen dit zinnenprikkelende brood met heerlijke (verse) ingrediënten om een unieke smaaksensatie te creëren. 

Wil je weten hoe we dit doen? Neem dan gerust een kijkje in de keuken van Luscious Loaf

Maak kennis met de plek waar de creatieve ideeën en inspiratie letterlijk vorm krijgen en laat je verrassen hoe onze broden gemaakt worden. Het kijken van het filmpje is op eigen risico, het kan zijn dat je hier erg veel trek van krijgt!

Gevuld hartig brood bestellen

Zoals je ziet worden de hartige broden vers voor je gemaakt en gevuld. De broden smaken het lekkerste als je deze even een klein beetje warm maakt in de oven. Uiteraard kun je de broden invriezen als je dat wilt, je hebt dan altijd een lekker hapje binnen handbereik, zolang jij de verleiding kunt weerstaan natuurlijk! 

Je kunt ons unieke hartige brood hier bestellen via onze webshop of door één van de food markten te bezoeken waar wij een stand hebben. Wil je weten op welke food markt je ons de komende tijd kunt vinden? Schrijf je dan gratis in voor onze brood inspiraties. Je maakt dan zelfs maandelijks kans op een gratis hartig brood naar keuze en ontdekken dat er zeker wat in zit!

Ontvang jij al onze “Brood inspiraties” één keer in de maand? Velen genieten al al van de tips van de bakkerij hij geeft om je leven gezelliger te maken.

Schrijf je hier in en join us!

Wij houden zeker niet van spam, dat doen wij dan ook niet. Geen zin meer in gezelligheid? Uitschrijven kan heel makkelijk, maar dat wil je daarna vast niet meer.

20190319_Bakkerij-5478-2
Scroll naar boven