Dit zijn de foodtrends van 2020!

Dit zijn de foodtrends van 2020!

Ben je benieuwd wat je dit jaar allemaal op je bord kunt verwachten? Ontdek dan hier de foodtrends voor 2020. Er blijft veel hetzelfde als vorig jaar maar er gaat ook wel het een en ander veranderen de komende periode. De kans is groot dat je hier zeker wat van gaat merken!

Trending in 2020 op foodgebied

Het is weer tijd om even vooruit te kijken en een blik te werpen op hetgeen in 2020 trending zal zijn op foodgebied. Uiteraard wil de overgang naar een nieuw decennium niet zeggen dat we iets compleet anders gaan eten of drinken dan de voorgaande jaren maar innovaties gaan we zeker wel zien, of beter gezegd proeven. Uiteraard laten we ons hierbij inspireren door storytelling, het verhaal achter de herkomst van producten. We luisteren al een tijdje enorm graag naar deze verhalen en zullen in 2020 ook graag naar de verhalen blijven luisteren.

Wat eigenlijk niet gaat veranderen is de wens om milieubewuster en gezonder te eten. Plantbased en duurzaam dus. Deze wens zal zich wel meer ontwikkelen. Flexitarisme, vegetarisme of veganisme zijn voedingstrends die niet meer nieuw in onze oren klinken en waar we niet meer gek van opkijken. De trend om vleesvervangers te eten zal zich voortzetten. Daarnaast zal er in 2020 steeds meer een keuze gemaakt worden voor natuurlijke onbewerkte producten zoals peulvruchten en noten. Healthy and clean food wordt de trend. 

Daarnaast krijgt het hybridevlees een steeds groter aandeel in ons voedingspatroon. Dit zijn vleesproducten die deels bestaan uit vlees en deels uit vezels van natuurlijke granen en peulvruchten. Door deze samenstelling blijft de smaak en kwaliteit gelijk maar gaat het vetpercentage (en per saldo de impact op het milieu en de natuur) omlaag. 

Nieuwe drankjes in 2020

Ook met betrekking tot de drankjes waarmee we proosten gaat er wel wat veranderen. De mojito in blik krijgt veel meer soortgenoten in de schappen van de winkels. Er moet ruimte worden gemaakt voor een grote diversiteit aan cocktails die in vrolijk gekleurde blikjes worden aangeboden. Daar zijn wij zeker geen fan van want dit matcht natuurlijk totaal niet bij onze broden

Daarnaast kan het bijna niet anders dat je dit jaar seltzer gaat proeven. Seltzer is een zeer populair drankje in Amerika dus waarschijnlijk ook snel in Nederland. Dit is een spuitwater dat in diverse smaken verkrijgbaar is. Er zijn seltzer varianten met alcohol en varianten zonder alcohol. 

We blijven avontuurlijk op foodgebied in 2020!

Ook in 2020 zal de perceptie van een aantal ingrediënten een belangrijke factor rol spelen. Een beetje vet kan nu toch geen kwaad. Suiker zit meer in het verdomhoekje en vezels maken een goede comeback. 

Hoewel de voorspellingen op sommige gebieden wat verschillen, zijn alle trendwatchers het gelukkig eens over het volgende: We blijven avontuurlijk op foodgebied in 2020. Consumenten breken met gewoontes en staan open om te experimenteren. Gepersonaliseerde voeding (eten én drinken) wordt deze trend genoemd. De beleving speelt hierbij een belangrijke rol waarin we uiteraard enorm gestimuleerd worden door de rol van social media.

Grazing is de gewoonste zaak van de dag

Tot slot wordt grazing is de gewoonste zaak van de dag. Misschien ken je de term niet en kom je er achter dat je dit al lang doet als we uitleggen wat grazing betekent. Grazing is dat je afstapt van het klassieke eetpatroon en dat je gedurende dag meer wat kleinere porties eet. Gewoon eten wanneer je er zin in hebt dus.

Het bovenstaande sluit aan op de laatste foodtrend van 2020 die we je zeker niet willen onthouden. Sinds onze glutenfobie massaal voorbij is, is er volop ruimte voor de nieuwe broodjes. We staan er weer voor open om te genieten van de lekkerste broodjes. Je kunt dan denken aan de brioche uit Italië, de Japanse Sando en de Irakese Sabich maar je kunt ook dichter bij huis van rijk belegde (gevulde) broodjes genieten waar je ook in 2020 geen genoeg van zult krijgen. Onze Luscious Loafs leveren het bewijs. 

Neem eens een kijkje in onze webshop klik hier

C2A72959-C2C7-4A4E-9D0C-5583FBAB8070
Scroll naar boven