De lekkerste hapjes bij een stevige rode wijn

Niets is lekkerder dan deze koude dagen met je lief bij de open haard te zitten. Een goed boek, een paar hapjes op tafel en een lekkere stevige rode wijn in het glas voor je maakt je vrije dag helemaal compleet. De lekkerste hapjes bij een rode wijn In dit blog

Het is hierbij uiteraard wel van belang dat je de juiste wijn bij je hapjes kiest of de juiste wijn schenkt bij de hapjes die je op tafel zet. Het maakt eigenlijk niet uit welke volgorde je kiest in dit geval. 

Waarom we hierover beginnen kun je wel raden: Martin is een kunstzinnige bakker en Irene is wijnspecialist. We zijn hier dus nogal wat kritisch in…….

Daarnaast…… het gaat nog wel eens mis op dit gebied. In de praktijk komt het erop neer dat veel mensen de hapjes op tafel zetten en dan eens gaan kijken welke wijn er in de kelder staat die er toevallig bij past. Fout!!!!! Hiermee doe je óf je hapjes óf je wijn tekort.

Welke rode wijn bij welke hapjes?

Herken je het bovenstaande? Dan helpen we je even op weg met de belangrijkste stelregels voor je op een rijtje te zetten als je wilt weten welke rode wijn je moet schenken bij welke hapjes:

  • Als je een mooie plank maakt met een diversiteit aan vleeswaren, salami en rauwe ham (onder de kenners ook wel bekend als een charcuterie), kies dan voor bijvoorbeeld een redelijk toegankelijke Beaujolais of een Cabernet. De tannines in deze wijn worden door het vlees verzacht. Ligt er chorizo op de plank? Blijf dan in stijl en combineer deze Spaanse worst met een iets vollere rode wijn zoals een Rioja, een Toro of een Rhône.
  • Heb je lekkere olijven op tafel zet, kun je het beste kiezen voor een kruidige wijn. Als Italië fans adviseren we je uiteraard de Sangiovese bij zowel de hartige zwarte als de iets zurige groene olijven. Altijd goed dus!
  • Ga je jezelf lekker verwennen met tapa’s? Dan is wat ons betreft een Tempranillo jouw keuze of een lekkere volle Portugese wijn zeker een aanrader. Een Portugese wijn is overigens ook heerlijk bij de paté (even een extra tip van Irene).

Wijn bij de Luscious Loafs?

Heb je helemaal geen zin om de keuken in te gaan en kies je ervoor om lekker te genieten van onze Luscious Loafs bij de borrel? Dat kan uiteraard. 

Je zult genieten van die unieke smaakcombinaties die Martin voor je bedacht heeft. Zo creëer je de lekkerste hapjes bij een rode wijn

Klik hier om deze smaaksensaties te bekijken en te bestellen

We horen je nu denken… welke wijn hoort bij een combinatie van die ingrediënten? Maak je geen zorgen. Dat hebben wij al voor je bedacht. Onze wijntip staat bij het brood. Je vindt op onze website overheerlijke wijn-spijs combinaties om je vingers bij af te likken!

De hartige broden kun je bij ons bestellen. Dit wordt gewoon bij je thuis bezorgd. Gemak dient de mens toch? Zeker als het quality-time is bij de open haard. Dan wil je toch niet de deur uit? 

Overigens: op de hapjes – witte wijn combinatie komen we een andere keer terug. Hou hiervoor onze website in de gaten!

****

Ontvang jij al onze “Brood inspiraties” ? Velen genieten al van de tips van de bakker die hij geeft om je leven gezelliger te maken.

Schrijf je in op deze website

A0F89E66-86EA-4419-BBA5-DFF51240EF41
Scroll naar boven