Dit zijn de 9 foodtrends voor 2019

Veel mensen zien eten en drinken als één van hun grootste hobby’s. Niet verrassend, dit zijn dan ook twee belangrijke onderdelen van het genieten van het leven. Veel mensen vinden het dan ook heerlijk om nieuwe gerechten en drankjes uit te proberen. Lees hier de 9 food trends voor 2019!

Veel mensen kunnen echt genieten van eten en drinken. Ze vinden het heerlijk om culinaire hoogstandjes te ontdekken, te maken en te proeven. Je ziet dan ook dat veel mensen het leuk vinden om kleine lokale restaurants te ontdekken als ze in het buitenland zijn, het steeds meer aandurven om iets onbekends op de menukaart te kiezen of een fles onbekende wijn uit te kiezen. Klik hier door naar onze webshop

Eten en drinken aan mode onderhevig

De manier waarop we met eten en drinken omgaan lijkt tegenwoordig steeds meer op de manier waarop we onze kleding uitkiezen. We vinden het steeds belangrijker om de mode te volgen. Je ziet hierdoor “food trends” ontstaan, een term die we zo’n 10 jaar geleden nog niet eens kenden.

Eten en drinken is dus aan mode onderhevig. De rode draad hierin is dat we eten en drinken zien als een beleving. We zijn vaak dusdanig druk dat we er ons eigenlijk géén tijd voor gunnen, maar als we er wel de tijd voor nemen vinden we het belangrijk om er echt iets van te maken. Dit zie je ook terug in de foodtrends van 2019. We hebben de belangrijkste voor je op een rijtje gezet. 

De 9 foodtrends van 2019

Als je het onderstaande lijstje bekijkt, zie je dat dit helemaal niet allemaal culinaire hoogstandjes zijn. Je kunt op een eenvoudige wijze de meest lekkere dingen op tafel zetten. Ontdek hier wat je in 2019 op je bord zult aantreffen. We hebben deze 9 food-trends in willekeurige volgorde op een rijtje gezet:

  • Groente en fruit gaan steeds meer een rol spelen in de gerechten. Steeds meer mensen durven te “spelen” met groente en het contrast van soms verschillende smaken met elkaar laten matchen.
  • We willen steeds vaker iets leuks op tafel zetten. Met iets leuks bedoelen we ook iets letterlijk leuks. Het eten en drinken moet een bepaalde uitstraling hebben. Het “moderne” voedsel is dus kleurrijk. Dit wordt onder andere vaak gecreëerd door het gebruik van vrolijk gekleurde eetbare bloemetjes of tropisch fruit. 
  • We hechten steeds meer waarde aan de kwaliteit van het eten. We vinden dan ook steeds belangrijker om gezond te eten. We zien immers in dat gezond niet minder lekker hoeft te zijn! 
  • Onder de naam Streetfood 2.0 wordt een duidelijke trend in het aanbod van de snelle happen betiteld. Dit aanbod wordt immers steeds uitgebreider. Naast de snelle snack worden er steeds meer verschillende soorten Street food bites aangeboden zoals de meest creatief gevulde broodjes. Kijk maar eens rond in de foodhallen die steeds meer in opkomst zijn. 
  • Veel culinaire sites gebruiken de titel “verstopte groenten” als ze het hebben over groentesnacks of gezonde smoothies. Veel van deze snacks lijken misschien minder gezond maar bevatten méér vitamines dan je zou verwachten. Je komt ze in 2019 steeds meer tegen. 
  • In steeds meer gerechten gebruiken we ingrediënten uit eigen land. Dit wordt ook wel de Hollandse eetcultuur genoemd. Terecht overigens, we mogen echt wel trots zijn op onze “Dutch Cuisine”. Daarom zul je steeds meer uit eigen land aantreffen op je bord.
  • Steeds meer mensen kiezen voor een vegetarisch of veganistisch eetpatroon. In 2019 zal deze trend zich zeker voortzetten en gaan we vrolijk verder met het zoeken van alternatieven voor dierlijke producten. Veel mensen doen dit niet uit overtuiging maar vinden het gewoon leuk om eens voor een alternatief te kiezen. Als je je hierin verdiept zul je merken dat er veel smakelijke mogelijkheden zijn. 
  • We zijn vrij strikt in onze voedingskeuze maar laten ons gelukkig ook regelmatig verleiden door een “guilty pleasure”. Ook dit doen we als we een offday hebben of als we ons even een dag (of periode) lekker willen laten gaan. 
  • Gemak dient de mens. Achter deze uitdrukking zullen we vaker verschillen als we voor het gemak kiezen omdat we het zo druk hebben. Je ziet steeds meer foodboxen bezorgd worden. We bestellen veel meer eten via internet maar dit hoeft niet ten koste te gaan van smaak en kwaliteit. Al deze bovenstaande punten kunnen in de Toppersbox worden gestopt en verpakt worden als een cadeautje. Je kunt het lekkerste en meest verse eten laten bezorgen en je heerlijk laten verrassen door de unieke smaak! 
Handgemaakt ambachtelijk brood
Scroll naar boven