De tijdloze kwaliteit van ambachtelijk brood

Zoals je weet besteden we veel aandacht aan de bereiding van ons brood. Dit heeft niet alleen betrekking op de uitstraling en de verrassende combinatie van ingrediënten maar ook op de bereiding zelf! De Luscious Loafs worden volledig handmatig bereid omdat we kiezen voor de tijdloze kwaliteit van ambachtelijk brood. Kwaliteit is immers een keuze. 

Onze Luscious Loafs zijn zeker geen massaproducten die in een grote bakkerij uit een grote oven komen rollen. Onze bakkerij in Amersfoort heeft nog niet eens de helft van de oppervlakte van een gemiddelde bakkerij. We kiezen bewust voor kleinschaligheid om met dit broodconcept een vorm van exclusiviteit te houden. Ieder brood dat we inpakken is uniek in uiterlijk en smaak. Daarnaast is de ambachtelijke kwaliteit nog nooit overtroffen door welke methode dan ook!

Het verschil tussen fabrieksbrood en ambachtelijk brood

Onze broden zijn het bewijs dat het oude ambachtelijke vakmanschap nog steeds past in deze tijd en dat het verleden en het heden uitstekend samengaan. Het verschil tussen fabrieksbrood en ambachtelijk brood is dan ook groot. Een ambachtelijk brood is gemaakt met passie en liefde voor het vak en is niet geschikt als massaproduct. Een echte ambachtelijke bakker geeft een eigen karakter aan het brood. Een combinatie van passie voor het vak, culinaire bezieling en het gebruiken van hoogwaardige ingrediënten zorgt voor een smaakvol brood waarvan je echt zult genieten. 

Een fabrieksbrood moet niet alleen vers lijken, maar ook blijven. Maar ook de marge speelt bij fabrieksbrood een grote rol. Deze broden worden uiteraard gemaakt met behulp van ingrediënten als water, (volkoren)meel en gist maar ook met andere toevoegingen om aan de bovenstaande eisen te voldoen. Een extra vetstof zorgt ervoor dat het brood malser blijft, met wat extra mout krijgt het brood een mooiere kleur en er zijn diverse andere toevoegingen die ervoor zorgen dat het brood wat sneller kan reizen. Tijd is geld in dit geval. Dit soort praktijken komen bij een ambachtelijke bakker niet voor. Martin durft hier zelfs niet over te dromen! 

Vasthouden aan de oorspronkelijke wijze van het bakken van brood

Zolang de kwaliteit nog niet overtroffen is door een andere methode, zullen we vasthouden aan de oorspronkelijke wijze van het bakken van brood. Dit past ook perfect bij het unieke karakter van ons product. Als je meerdere ambachtelijke bakkers namelijk van dezelfde ingrediënten een brood laat bakken, zal géén enkel brood hetzelfde zijn. De vakmanschap van de bakker en de tijd die het deeg krijgt om te ontwikkelen maakt al een verschil. 

Daarnaast is de toevoeging van de juiste hoeveelheid water van belang. Deze verhoudingen moeten kloppen. Water zorgt er immers voor dat de broden langer vers blijven maar maakt het lastiger om machinaal te verwerken. Ook dit is een groot verschil tussen ambachtelijke en machinaal gemaakte broden. Een machinaal brood bevat dus minder water en zal sneller verouderen. 

De broodjes die in de supermarkt nog even afgebakken worden, waarvan de heerlijke geur je tegemoet komt, zijn dus niet zo vers als je denkt. Het verouderingsproces van dit brood begint al op het moment dat het uit de oven komt en half afgebakken is. Deze broodjes zijn niet zo vers als ze worden aangeprijsd. 

De herkomst is dus van belang en nogmaals…. kwaliteit is een keuze.

Waar je ons ambachtelijk brood kunt kopen

Door onze ambachtelijke wijze van brood bakken laten we iedere dag weer het heden en het verleden samen komen. Onze broden worden vers voor je gebakken en direct bij je thuisbezorgd. Daarom kiezen we er ook bewust voor om de broden dinsdag, woensdag en donderdag (klik om te lezen hoe het werkt) bij je te bezorgen om de verse kwaliteit te garanderen. We passen ons hele productieproces erop aan! Dat kan als je géén massaproduct aanbiedt. 

Zoals je weet kun je ons ambachtelijk brood kopen bij diverse speciaalzaken en wekelijkse markten, klik hier voor het overzicht. Tot slot staan we normaal ook op diverse food markets door het hele land waar je onze producten kunt zien, ruiken en alvast je zintuigen kunt kietelen. Smaken verschillen maar over één ding zijn we het wel eens: echt vers ambachtelijk brood is niet te weerstaan, zeker niet als deze ook nog eens gevuld of belegd is met een heerlijke combinatie van ingrediënten. 

Enthousiast geworden? Enjoy it!

Handgemaakt ambachtelijk brood
Scroll naar boven