Tips voor je borrelplank?

Ben jij ook zo’n fan van borrelplanken? Graag geven wij je tips voor je borrelplank. Altijd makkelijk en snel iets heerlijks op tafel zetten. Wat er op de borrelplank komt moet natuurlijk wel goed en origineel zijn. Wij zeggen altijd: je kunt beter iets minder kopen van iets goeds en dan geniet je er ook dubbel zoveel van.

Een bedrijfsborrel, een borrel met vrienden, een gezellig samenzijn om te vieren dat het weer “mag”….. Er zijn genoeg reden om te bedenken waarom je een borrel gaat organiseren. We zijn creatief genoeg in het verzinnen van een goede reden voor een borrel.

Daar blijft het echter wel bij met onze creativiteit.Bij iedere borrel hoort een bite maar juist daar weten we niet zo goed raad mee. Als je het aan ons vraagt, is de term “niet zo goed” nog maar zachtjes uitgedrukt!

Lees hieronder verder voor onze tips voor een heerlijke borrelplank. inclusief pdf’s om te downloaden en quess what? Je kunt onze broden lekker bij onze verkooppunten halen of op evenementen/ Fairs en Food markten die maandelijks plaatsvinden.

Dus wat ligt er op jouw borrelplank?

Nederlanders staan bekend als een creatief volkje maar op sommige punten zijn we echt saai en misschien ook wel een beetje lui. Het liefst rennen we naar de supermarkt, halen we wat kaas, worst en een zak borrelmix om in de frituurpan te gooien en we hebben onze borrelhapjes verzameld. 

Als we wat meer tijd hebben en moeite willen doen, maken we bruschetta’s, een quiche, gehaktballetjes of een wrap. Lekker? Natuurlijk, anders serveren we het niet! Daarnaast…. laten we eerlijk zijn…..

Zijn we creatief met bruschetta’s, een quiche, gehaktballetjes of een wrap? Nee, dat is al lang niet meer zo. Want wat lag er vorig jaar op die borrelplank? Waarschijnlijk hetzelfde want een goed recept verander je niet…….toch? Iedereen is dol op gemak en veilig. 

Dat is ook wel een beetje logisch. Als je immers je vrienden, familie of buren een aantal hapjes voorschotelt die gewoon echt niet lekker zijn, moet je het nog jaren aanhoren. Dit is zeker het geval als jouw culinaire creativiteit volledig mislukt is en je gasten je hierop moeten attenderen. Deze afgang wil je uiteraard niet! Tips voor je borrelplank zijn altijd makkelijk en welkom toch?

Verras jij jouw gasten met verrassende smaakcombinaties?

Of durf je het niet aan?

Ok, we vinden het best leuk om onze gasten te verwennen met lekkere hapjes bij de borrel. Het liefst met een aantal opvallende smaakcombinaties om de culinaire blits te maken. Zoals de eerste tip: ons eekhoorntjesbrood met oude kaas en Marokkaanse chutney, klik hier maar eens, en zie hoe lekker dat is. De pdf kun je printen of opslaan op je telefoon/computer

We hebben het echter wel erg druk en hebben (of gunnen) onszelf weinig tijd om hapjes klaar te maken. Als je slim bent, kijk je gewoon even hier wat Martin voor je verzonnen heeft.

  1. Je hoeft hier zelfs niet lang voor in de keuken te staan. 
  2. Je kunt wel je gasten verrassen met de meest verrassende smaakcombinaties. 

Een tweede tip: Vijgen gorgonzola brood met serranoham, klik hier verder voor het recept in pdf formaat

Succes verzekerd dus! Mits je jouw recept niet aan je gasten verklapt…….Overigens…. er zijn keuzemogelijkheden genoeg. Met de culinaire toevoegingen die je bij de broden koopt in verschillende delicatessenwinkels zoals olijven, mayonaises, worst en chutney’s, kun je een complete borrelplank samenstellen. Zeker weten dat je voorlopig origineel kunt blijven en de volgende keer weer iets anders op tafel kunt zetten. 

Enjoy! En geniet van elke dag.

****

Ontvang jij al onze “Brood inspiraties” ? Velen genieten al van de tips en speciale aanbiedingen van de bakker die je krijgt om je leven gezelliger te maken. “Sommige broden moet je koesteren”

Schrijf je in via de website

Chorizo brood tip voor je borrelplank
Scroll naar boven