Herfstdip? Voor mij zeker niet!

Voor als je het nog niet in de gaten had, maandag 23 september is de herfst begonnen.

De kans is klein dat je dit gemist hebt want de dagen worden zichtbaar korter, het is onstuimig weer en het duurt niet lang voordat de blaadjes gaan vallen. Bij veel mensen heeft dit effect op hun humeur, maar bij mij zeker niet! Ik ben eigenlijk wel liefhebber van de herfst!

De termen “herfstdip” en “winterblues” worden weer actueler als de klok weer richting de winterstand gaat. Bij mij is dat zeker niet het geval. Ik moest zelfs deze laatste term even opzoeken toen ik er voor het eerst van hoorde. Voor wie dat ook moet doen: winterblues is het synoniem voor de term winterdepressie. Je mindset wordt net zo donker als het weer buiten.

Waarom ik liefhebber ben van de herfst

Natuurlijk, ook ik hou van licht, warmte en de zon. Uiteraard zou ik bijna zeggen, want de meeste mensen houden hiervan. Ik moet ook meteen toegeven dat Martin en ik ook zeker nog even lekker de zon gaan opzoeken deze winter en we hier graag de Luscious Loaf ovens even voor stilzetten. Desondanks kan ik niet ontkennen dat ik ook een groot liefhebber ben van de herfst. Ik zal uitleggen waarom.

De herfst is een periode die zich kenmerkt door grauwe luchten, slecht weer, korte dagen en veel duisternis. Bah! zou je zeggen, maar zelfs deze nadelen hebben voordelen!

Wat is het heerlijk om lekker thuis te komen, je schoenen in de hoek te schoppen en lekker op de bank helemaal op te gaan in je favoriete boek, film of serie. Maak het thuis lekker gezellig! Doe de open haard aan, en zet kaarsjes op tafel als je de regen en wind tegen de ramen tekeer hoort gaan.  Maak een lekker flesje wijn open en zet wat lekkers op tafel. Zowel de wijn als het lekkers kun je allemaal thuis laten bezorgen! Dit bedoel ik even niet als hint, maar als je interesse hebt….. dit is de link ;-).

Daarnaast is dit de periode die wij ondernemers kennen als stilte voor de storm. Je kunt even “je momentje” pakken voordat de drukke feestdagen-maand in aantocht is. Daarnaast kleed je je anders in de herfst, je kunt je garderobe weer herontdekken in de herfst en uiteraard hebt weer een goede reden om eens te gaan winkelen of een rondje internet te doen. Je snapt wel waarom…..

Wat mij betreft is de herfst dus een leuke periode waarin we wat mij betreft ook lekker kunnen genieten van het leven. Doe je mee?

fall-1072821_1280
Scroll naar boven