EK hockey, genieten van topsport

Er zijn van die evenementen waar ik echt naar uit kijk. Als je me een beetje kent weet je dat er diverse culinaire events zijn die ik graag bezoek om me lekker te laten inspireren en andere “food-puristen” te ontmoeten maar daar doel ik in dit geval niet op. De andere kant van Zij van Brood is namelijk een hockey kant. Je begrijpt dan wel dat ik uitkijk naar het EK hockey in Antwerpen.

Wij zijn echt een hockey gezinnetje. Ik heb zelf jarenlang gehockeyd en die passie ben ik nooit helemaal kwijtgeraakt. Ik heb deze zelfs overgebracht want mijn dochters hockeyen ook.

Toeval? Vast niet……

Laat ik eerlijk zijn, ik was geen topper in het hockey.

Na in mijn jeugdjaren veel met een stick achter de bal aan gelopen te hebben, ben ik gaan trim hockeyen. Je bent dan lekker bezig met hockey maar niet intensief op competitieniveau. De gezelligheid en de derde helft zijn vaak belangrijker dan de resultaten op het veld.

Eigenlijk omschrijft dat de unieke sfeer van het hockey, ook op competitieniveau.

Op het veld is iedereen bezig met een prestatie, na de wedstrijd wordt meestal met z’n allen genoten van de gezelligheid. Tegenstanders bij elkaar drinken hun drankje, soms tot in de laatste uurtjes. De kratten bier en de flessen wijn staan op de tafels. De hockeyers onder ons weten precies wat ik bedoel, zeker als ik je zeg dat er hockeyers zijn die door de gezelligheid in de kantine wel eens “vergeten om te douchen” en pas heel laat beseffen dat dit ook nog even moet gebeuren. Laat ik hier niet verder over door gaan anders krijg je een heel raar beeld over deze sport.

Het EK hockey Antwerpen

Je zult begrijpen dat ik erg kan uitkijken naar een evenement als het EK hockey Antwerpen. Eindelijk is er veel hockey op TV en kun je het lekker volgen. Aangezien de TV coverage van hockey sterk verbeterd is de laatste jaren, wordt het steeds leuker om naar wedstrijden op TV te kijken.

Maar goed, Antwerpen is niet zo ver, dus zeker ook leuk om op de tribune te kijken.

Ook hier is de sfeer “ hockey achtig”.  Supporters van beide ploegen zitten door elkaar en maken er gewoon een gezellig feest van zoals in de kantine na een wedstrijd.

Langs een hockeyveld kan dit nog. Gelukkig wel en laten we dat zeker zo houden!

Uiteraard ben ik ook wel een beetje chauvinistisch en hebben de Nederlandse hockeyers en hockeysters (ondanks dat niet iedere wedstrijd positief is verlopen, maar eerste en derde eindigen is gewoon echt goed) laten zien dat we een echt hockeyland zijn. Dat merk je zowel in als op het veld.

london-227176_1920
Scroll naar boven