Dit zijn de foodtrends van 2021

Wil je weten hoe en waarvan we op culinair gebied gaan genieten in 2021? Ontdek dan hier de foodtrends van dit jaar. Wij hebben op een rijtje gezet wat trending is in 2021 op food gebied. Foodies en levensgenieters opgelet want we gaan misschien wel gezonder eten maar er zeker niet minder van genieten! 

Love for local

Eén van de belangrijke foodtrends van 2021 konden we in 2020 al zien aankomen. De corona pandemie heeft internationale toeleveringsketens geblokkeerd. Ieder nadeel heeft echter een voordeel en dat is zeker ook in dit geval. We zijn veel meer onze lokale culinaire specialiteit gaan ontdekken en waarderen. Love for local is dan ook een van de belangrijke foodtrends van 2021. We gaan veel meer doen met onze lokale voeding. Wat ons betreft een goede trend die je ook terug gaat zien bij Luscious Loaf!

Gezond eten, kwaliteit boven kwantiteit

Een andere foodtrend die versterkt wordt door de pandemie is de sterke focus op onze weerstand en gezondheid. We hechten veel meer waarde aan gezond eten. Kwaliteit gaat hierbij boven kwantiteit. Dit betekent overigens in geen geval dat je lekkere dingen misloopt. Dat gezond ook erg lekker is, bewijzen we graag. Sta dus gerust open voor mindful eten.

Traditionele eetpatronen verdwijnen

Een beweging die we ook al vorig jaar voor een deel zagen, behoort nu zeker tot de foodtrends van 2021. De traditionele eetpatronen zullen steeds meer vervagen en in veel gevallen zelfs verdwijnen. Er zal steeds minder sprake zijn van een ontbijt, lunch en diner. 

Dit zie je aan de steeds ruimere openingstijden van de horeca waarin de traditionele eetpatronen overgaan in een lang eetmoment waarin iedereen op het gewenste moment kan aanschuiven. Steeds meer mensen kiezen ervoor om tussendoor te eten. De term “brunch” kenden we al van de feestdagen maar dit wordt steeds meer het hedendaagse beeld. De term “linner” zal je steeds bekende in de oren gaan klinken. Een Luscious Loaf past perfect in dit “linner moment’. 

Ambachtelijk genieten om onszelf lekker te verwennen

Een andere food trend die je ook in 2021 zult ervaren, is het ambachtelijk genieten. Ook nu komt onze voorkeur voor een kwalitatieve culinaire beleving ten opzichte van een kwantitatieve vorm hiervan naar boven. Als we brood even als voorbeeld nemen: We geven niet meer de voorkeur aan veel brood met dik beleg maar aan echt lekker brood waarin je de passie voor het ambacht in proeft. We vinden het heerlijk om onszelf eens lekker te verwennen. Dat we hiervoor iets meer moeten betalen dan brood uit de fabriek, vinden we niet erg. Het gaat in 2021 om de smaakbeleving. Onze unieke ambachtelijk gebakken hartige broden sluiten hier uiteraard volledig bij aan.

Thuiskoken…… of vers eten laten bezorgen

Andere foodtrends van 2021 zijn veganisme, de toenemende populariteit van alcoholvrije- en arme drankjes en het thuis koken. Deze laatste trend zagen we uiteraard ook in 2020 ontstaan door de horeca sluiting. Veel mensen werden avontuurlijker in hun eigen keuken. Deze plek is steeds meer een culinaire- ruimte in plaats van een functionele ruimte geworden. Martin is dus een trendsetter. Thuiskoken 2.0 laat zien dat steeds meer mensen ernaar streven om thuis hun maaltijden in een restaurant stijl te serveren. Hiervoor zetten ze graag een stap uit hun comfort zone. 

Hoewel dit laatste punt zeker gezien kan worden als een foodtrend van 2021 zijn lang niet alle mensen zo enthousiast over dit punt. Gelukkig is het nog altijd zo dat lekker eten toegankelijker is dan ooit en je dit gewoon online kunt bestellen zonder dat je de deur uit hoeft. De keuze om vers eten online te bestellen om het alleen thuis maar op te hoeven warmen is niet trendgevoelig en kan inmiddels gezien worden als tijdloos. Gelukkig maar want wij zien dat steeds meer mensen hier dankbaar gebruik van maken. Dit is de reden dat we in 2021 meerdere dagen in de week bezorgen, onze Toppersbox hebben geïntroduceerd en je nu zelfs een aantal heerlijke mayonaise soorten bij ons kunt bestellen. Zoals aangegeven: ook in 2021 mag je heerlijk genieten van eten! Wij leveren hier graag ons aandeel in!

Klik hier door naar onze webshop

*****

Wil jij op de hoogte blijven van onze Broodinspiraties en als eerste de acties ontvangen in je mail box? Schrijf je hier in en ontvang gratis ons “Bourgondisch Genieten” met tips. *Enjoy

20190319_Bakkerij-6606
Scroll naar boven