Dips en tips voor de kaasfondue

De herfst & wintertijd is dé perfecte tijd om te kaasfonduen. Niets is fijner om het binnen knus en gezellig te maken en met vrienden en familie rond de fonduepan te zitten. Wil je variatie in wat je op tafel zet? Lees deze ideeën voor dips en tips voor bij de kaasfondue. Er zijn voldoende mogelijkheden om steeds wat anders op tafel te zetten. Niet alleen om te dippen, maar ook als bijgerecht. Laat de kou buiten en geniet van een letterlijk heerlijk avondje. 

In deze periode zijn we eigenlijk niets liever dan binnen om te genieten van sfeer, warmte en gezelligheid. Natuurlijk, als het weer het toelaat maken we graag een strand- of boswandeling om even uit te waaien, maar daarna is een plek bij de kachel of rond de open-haard de place-to-be. Ook onze eetgewoontes stemmen we af op de tijd van het jaar. Niets is lekkerder dan binnen te genieten van een smakelijke kaasfondue als het buiten koud is. 

Wees creatief en stap af van het standaard kaasfonduen!

Veel mensen kaasfonduen wel meerdere keren deze periode. Dat is niet zo gek, het is immers lekker én gezellig.

De vraag is natuurlijk of je dan steeds hetzelfde op tafel zet…….Natuurlijk, je kunt kiezen voor de Zwitserse of de Franse variant en steeds een andere passende wijn op tafel zetten, maar wat zet je daarnaast? 

Veel mensen hebben een vast “dip-patroon” en zetten eigenlijk standaard wat stokbrood, stukjes broccoli, bloemkoolroosjes en partjes van champignons op tafel. 

Hiermee maak je het voor jezelf zeer eenvoudig (je hoeft ook maar één keer een boodschappenlijstje op te stellen als je gaat kaasfonduen), maar wij dagen je graag uit:

We zullen je uiteraard een beetje op weg helpen hiermee. Lees hieronder onze dips en tips voor de kaasfondue. Je maakt er hierdoor iets héél speciaals van en bent altijd origineel. 

Je hoeft natuurlijk niet alle ideeën allemaal tegelijk uit te voeren, het leukste is om steeds wat anders uit te proberen en kijken hoe het aanslaat bij jezelf en je gasten.

The best off…de origineelste en lekkerste…

De origineelste dips voor de kaasfondue

Laten we onze kaasfondue inspiratie beginnen met een aantal heerlijke ideeën over wat je in de pan kan dopen, de dips dus: 

 • Kook aardappels (vastkokers) en snij deze in partjes, krieltjes zijn ook goed.
 • Komkommerschijfjes zijn smakelijk én gezond.
 • Wel eens de combinatie van ananas met kaas geproefd?
 • Doop eens stukjes wortel in de kaas.
 • Prik een paar olijfjes op.
 • Reepjes paprika, het klinkt zo eenvoudig maar zeker de moeite waard. 
 • Kaasfondue is natuurlijk vegetarisch, maar als je hier niet zoveel waarde aan hecht is het misschien een idee om met kleine gehaktballetjes te dopen.
 • Ook droge worst zoals salami of cervelaat is een echte aanrader.
 • Ben je een vis liefhebber? Dan moet je eens denken aan de optie om gebakken garnalen (gamba’s) in de pan te dopen. 

De lekkerste tips voor de kaasfondue

Naast de bovenstaande dips, hebben we ook een aantal lekkere tips voor bij de kaasfondue:

 • Laten we beginnen met de kaas zelf, ook hieraan kun je wat ingrediënten toevoegen om eens een andere smaak te krijgen. Denk aan stukjes ui, bieslook, knoflook of mosterd. 
 • Zet een schaaltje nacho’s neer voor even een ander “bite”.
 • Een schaaltje gekookte pasta kun je bij de kaasfondue eten, maar ook stiekem even in de pan dopen.
 • Een zalm wrap met kruidenroomkaas zorgt voor een prima afwisseling.
 • Een opgemaakte salade is een frisse afwisseling.

Tot slot willen we nog één heerlijke tip met je delen: varieer met brood.

Je kunt wel steeds kiezen voor hetzelfde (stok)brood, maar als je ook aan het variëren bent met de overige “dip-ingrediënten”, is het ook leuk om eens af te wisselen met het brood.

We hebben diverse ambachtelijk gevulde broden die een heerlijke maar vooral verrassende smaaksensatie geven. Denk eens aan de volgende mogelijkheden:

Ons kastanjechampignons – gruyère brood past volledig bij de kaasfondue. Deze Luscious Loaf is een namelijk een volkoren brood waarin smaakvolle Gruyère en Comté kaas is verwerkt. We hebben het brood afgebakken met kastanjechampignons, pijnboompitten, kruiden, knoflook en koriander.

Ons eekhoorntjesbrood is een ambachtelijk brood dat gemaakt is van volkoren deeg en gevuld met zongedroogde tomaatjes, knoflook olijven, pijnboompitten, cashewnoten en eekhoorntjesbrood. We bakken het brood af met roggebloem en Gruyère.

Ons vegetarisch notenbrood is een heerlijk volkorenbrood waarin je een heerlijke mix van diverse soorten (macadamia-, pistache- en pecan-) noten in combinatie met de verfijnde smaak van rozemarijn zult proeven.

Tot slot willen we nog één andere smakelijke optie onder je aandacht brengen en dat is het gruyère-Ui brood waaraan smaakvolle pijnboompitten zijn toegevoegd. Dit is een uniek kaas-uien brood die je in géén enkele winkel kunt vinden. Voordat we het brood afbakken in onze bakkerij bestrooien we het met witte uien, Zwitserse Gruyère en Franse Comté kaas. Een absolute aanrader voor bij de kaasfondue!

Geïnspireerd? Je kunt de broden bij 1 van onze verkooppunten of Foodmarkten/ evenementen verkrijgen

Wat wordt jouw “kaasfondue best of….”?

Je ziet dat je voor een avondje kaasfonduen helemaal niet lang in de keuken hoeft te staan.

Ook het brood is zo klaar. De ambachtelijke broden kun je het beste even in de oven te stoppen om een heerlijke smaaksensatie te ervaren.

Van een avondje kaasfonduen zul je dus volop kunnen genieten.

Gevarieerd genieten dus, want je kunt volop afwisselen in wat je op tafel zet.

Wat wordt jouw “kaasfondue best of….”?!

image
Scroll naar boven