Olijf-Mozzarella brood
Al het goede in één sappig brood
Een van de weinige broden die we met Turks witbrooddeeg hebben gemaakt. Het brood is gevuld met knoflookolijven, buffelmozzarella en zongedroogde tomaatjes. Het lekkere aan dit brood is wanneer je het uit de oven haalt en opensnijdt. De mozzarella druipt er uit, het is echt een brood om je vingers bij af te likken.
-
Eetmomenten
Heerlijk bij de lunch, als avondeten of bij een borrel.
-
Wat drinken we erbij?
Witte wijn, Verdicchio Classico Tenuta di Tavignano:
Lekkere, kruidige witte wijn met tonen van perzik, abrikoos en limoen uit de Marken, Italië
Rode wijn, Rosso Piceno Tenuta di Tavignano:
Kruidige, sappige niet al te zware rode wijn met indrukken van kruidnagel, bramen en rode kersen uit de Marken, Italië
-
Bereidingswijze
Optimaal genieten van ons brood? Stop deze 5 tot 7 minuten in een voorverwarmde oven van 190-200 graden.
-
Ingredienten
Tarwemeel, tarwebloem, water, olijven, zontomaten, mozzarella, gedroogde kruiden, groenten en specerijen (koriander, sesamzaad, peper, paprika, knoflook, rozemarijn, oregano, majoraan, salie, peterselie), desem, gist, bakkerszout.