Eekhoorntjes brood
Onbekend maar oh, zó lekker
Bij velen is dit brood nog onbekend, maar we raden het absoluut aan! Het volkoren deeg is gevuld met eekhoorntjes brood, zongedroogde tomaatjes, knoflookolijven, pijnboompitten en cashewnoten. Het brood wordt vervolgens afgebakken met roggebloem en Gruyère. Het eekhoorntjes brood is ideaal te combineren met een lekkere pompoensoep.
-
Eetmomenten
Heerlijk bij de lunch, als avondeten of bij een borrel.
-
Wat drinken we erbij?
Witte wijn: Chardonnay Cristobal:
Volle witte wijn met tonen van vanille en tropisch fruit uit Mendoza, Argentinie.
Rode wijn: Malbec Cristobal:
Soepele, volle rode wijn met zachte tannines en tonen van rijp, rood fruit zoals pruimen en donkere kersen uit Mendoza, Argentinie.
-
Bereidingswijze
Optimaal genieten van ons brood? Stop deze 5 tot 7 minuten in een voorverwarmde oven van 190-200 graden.
-
Ingredienten
Tarwemeel, tarwebloem, water, eekhoorntjes brood, olijven, gedroogde zontomaten, cashewnoten, kaas, gedroogde kruiden, groenten en specerijen (koriander, sesamzaad, peper, paprika, knoflook, rozemarijn, oregano, majoraan, salie, peterselie), desem, gist en bakkerszout.